Personenprofil
Kurzprofil
Wissenschaftlicher Mitarbeiter am Institut für Lebensmittelhygiene. Forschungsschwerpunkte bilden verschiedene Aspekte essbarer Insekten und Untersuchungen zu Prävalenz und Tenazität von Zoonoseerregern, insbesondere von Toxoplasma gondii und Alaria alata.
- Schares, G.; Köthe, M.; Bangoura, B.; Geuthner, A.-C.; Randau, F.; Ludewig, M.; Maksimov, P.; Sens, M.; Baerwald, A.; Conraths, F. J.; Villena, I.; Aubert, D.; Opsteegh, M.; Van der Giessen, J.Toxoplasma gondii infections in chickens - performance of various antibody detection techniques in serum and meat juice relative to bioassay and DNA detection methodsInternational Journal for Parasitology. 2018. 48 (9/10). S. 751–762.
- Moritz, M.; Wiacek, C.; Köthe, M.; Braun, P.Atmospheric pressure plasma jet treatment of Salmonella Enteritidis inoculated eggshellsInternational Journal of Food Microbiology. 2017. S. 22–28.
- Schaper, C.; Köthe, M.; Braun, P.Melatonin levels in Holstein-Friesian dairy cow milkArchiv für Lebensmittelhygiene. 2015. 66 (6). S. 172–176.
- Schaper, C.; Köthe, M.; Braun, P.Comparison of melatonin concentrations in raw and processed cow's milkJOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE. 2015. 66 (5). S. 149–153.
- Köthe, M.; Straubinger, R. K.; Pott, S.; Bangoura, B.; Geuthner, A.-C.; Daugschies, A.; Ludewig, M.Quantitative detection of Toxoplasma gondii in tissues of experimentally infected turkeys and in retail turkey products by magnetic-capture PCRFOOD MICROBIOLOGY. 2015. S. 11–17.